Собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања в четврток треба да расправа за одземање на мандатот на пратеникот Никола Груевски.

Седницата е закажана со почеток во eleven часот со единствена точка на дневниот ред
Утврдување на Предлог за одземање на мандатот на пратеникот Никола Груевски, поради неоправдано отсуство на пратеникот повеќе од шест месеца, а врз основа на Известувањето од претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, доставено на fifteen мај 2019 година, под арх. бр. 09-2845/1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here